עורך דין לענייני ירושה

סכסוכי ירושה במשפחה מוכרים לכולנו כבר מתקופת המקרא, בפרוץ אותו ריב מפורסם בין יעקב לעשו, ולצערנו נראה שהם כאן בשביל להישאר.

למרות שבעצם עריכת צוואה ניתן למנוע סכסוכים מסוג זה, עדיין ישנם אנשים שאומרים אצלנו זה לא יקרה, ומעדיפים להימנע או לדחות ככל הניתן את המועד בו הם יערכו את צוואתם. פנו לעורך דין לענייני ירושה שיסייע לכם בעריכת הצוואה.

למשרדנו ניסיון רב בניהול כלל ההליכים הקשורים לירושה ועיזבון ובניהם:

 
הסכמי ממון ועוד

עריכת צוואות על סוגיהן

עריכת הסכמי חלוקת עיזבון בין יורשים

הגשת בקשה לצו קיום צוואה או צו ירושה

הגשת בקשה לצו קיום צוואה

ניהול עיזבונות

ניהול עיזבונות

ייצוג ולווי בהליכי התנגדות לצוואה או ירושה

עורך דין לענייני ירושה גל חסון - מנהל מחלקת ירושה ועיזבון

מנהל המחלקה
עו"ד גל חסון

גל חסון

בשיחות חולין רבות שניהלתי עם חברים ומכרים שמעתי לא פעם את המשפט אני יודע בדיוק איך אני מעוניין לחלק את רכושי, במקרים רבים אפילו סיפרו לי שגם הילדים יודעים מה כל אחד יקבל.

לי תמיד היה רק דבר להגיד: ערכתם צוואה?
אם לא, אל תתפלאו שגם כאשר אתם חושבים שאתם יודעים איך רציתם שיחולק רכושכם, וגם אם אתם חושבים שהסובבים אתכם יודעים איך הייתם רוצים שתראה צוואתכם, לעיתים אלו לא יהיו פני בדברים בסופו של דבר והרכוש שצברתם במשך כל ימי חייכם יכול להגיע לידיים הלא נכונות. פנו לעורך דין לענייני ירושה בהקדם וערכו את צוואתכם או צוואת יקירכם בהקדם על מנת למנוע אי נעימויות בעתיד.

לצערי, לא אחת זה בדיוק גם מה שקרה, ואותם חברים ומכרים הגיעו למשרדי בנסיבות פחות משמחות, לאחר אובדן בן משפחה ועם פרוץ סכסוך על אופן חלוקת עזבונו, סכסוך אשר פירק את המשפחה לרסיסים.

ועכשיו תעשו לרגע פרצוף מופתע –זה קורה במשפחות הכי טובות

חשוב להבין – עריכת צוואה באחת הדרכים הקבועות בחוק בסיוע עורך דין לענייני ירושה אשר בקיא בדין ובעל ניסיון בעריכתה – לעיתים בשילוב שימוש בכלים האפשריים ובניהם תיעוד עשיית הצוואה בסרטון וידאו ושמירתו יחד עם עותק חתום בפני עדים שאינם בעלי עניין ברכושכם – עשויה להבטיח את מימושה בצורה מיטבית, להגן על רצונותיכם, ולהעניק לכם את הידיעה שעשיתם את המקסימום מצדכם כדי להבטיח שמקרים מסוג זה לא ידפקו על דלת משפחתכם ביום מן הימים.

למשרדנו ניסיון רב בעריכת צוואות מגוונות, בהתאמה אישית לדרישת הלקוח, החל מלווי והדרכה בכתיבת צוואה בכתב יד שתעשה ע"י הלקוח בדרך המסורתית, ועד לעריכת צוואה מוקלטת בפני עדים בשימוש כל האמצעים הטכנולוגים אשר החוק מאפשר. במשרד עורכי דין חסון פרץ תמצאו עורך דין לענייני ירושה בעל ניסיון שילווה אתכם לאורך כל הדרך.

בנוסף, היות ומשרדינו מייצג את לקוחותיו בהליכי התנגדות לצוואה או ירושה, אנו חשופים לנסיבות בהן מוגשות התנגדויות, ומודעים לסיבות אשר מביאות צדדים להגיש התנגדויות, ובכך מתאפשר לנו להקדים תרופה למכה וללמוד מה ניתן לעשות על מנת להימנע מהליכים אלו.

מעוניינים לערוך צוואה?

מוזמנים ליצור אתנו קשר עם עורך דין ירושה מומלץ במשרדנו – גל חסון ואנו נשמח לעמוד לרשותכם ולספק לכם עורך דין לענייני ירושה שיעזור לכם לעשות הכל על מנת להבטיח שרכושכם ורצונותיכם ישמרו בצורה המכובדת והראויה ביותר.

לייעוץ ראשוני מלאו את הפרטים הבאים ואנו נחזור אליכם בהקדם

עורך דין לענייני ירושה וצוואה
סוגי הצוואות הקבועות בחוק הירושה

חוק הירושה מכיר במספר סוגי צוואות, כאן לפניכם פירוט על כל אחת ואחת מהן:

הצוואה הנפוצה ביותר שכן עשויה להיות הבטוחה ביותר תערך בכתב לרוב אצל עורך דין לענייני ירושה המתמחה בעשייתה, כאשר לצד ובנוסף לחתימת המצווה תחתם בנוכחות 2 עדים שאין להם כל עניינן בצוואה – כאשר המצווה מצהיר בפני העדים כי זוהי אכן צוואתו וכי אין כל אדם אחר אשר משפיע עליו לעשות אותה בניגוד לרצונו. בנוסף העדים יראו ויוודאו שהצוואה נעשתה כאשר המצווה היה כשיר לעשותה. כאמור, המדובר בסוג הצוואה השכיח ביותר.

עריכת צוואה בפני עדים באמצעות עורך דין לענייני ירושה מבטיחה שמירה על כל הכללים הקבועים בחוק על מנת להבטיח שרצונכם יישמר ותצמצם את האפשרות שיהיו מי שיערערו על צוואתכם.

צוואה הנערכת באופן עצמאי – בדרך כלל כאשר אין מדובר בהוראות חלוקה מורכבות וכאשר לא קיים סיכוי שתוגש התנגדות כנגדה.

על המצווה לערוך את הצוואה בכתב ידו (לא באמצעות מחשב) ואין צורך בעדים. 

צוואה בכתב יד אומנם, קלה לביצוע, שכן כל הנדרש הוא דף ועט. אך יחד עם זאת, אלו בדיוק הסיבות אשר עשויות להפוך צוואה מסוג זה לבעייתית, היות ולא תמיד עורך הצוואה בקיא בכל דרישות החוק לעשייתה.  ודי בכך שהמצווה לא הקפיד על אחד מהמרכיבים הקבועים בחוק בכדי להביא לדיון בפסילת הצוואה כולה.

לפיכך צוואות מסוג זה מעלות לא פעם מחלוקות המגיעות לדיון בבית המשפט לענייני משפחה ומיוצג בו על ידי עורך דין לענייני ירושה.

מכונה גם צוואת "שכיב מרע" – כשמה כן היא – צוואה השמורה למצבים נדירים בהם המצווה מוצא את עצמו במועד הקרוב למותו (לדוג' ממש דקות לאחר תאונת דרכים ובטרם הוא עוזב את העולם) וברצונו לצוות כיצד לחלק את רכושו. צוואה מסוג זה, הנאמרת בעל פה על ידי המצווה, תתבצע בפני 2 עדים. מדובר בסוג צוואה נדיר יחסית והפחות מומלץ, שכן קל מאוד לערער על אמינותה של צוואה זו מאחר ולמעשה, האדם אינו מותיר אחריו כל ראיה כתובה פרט לעדות שמיעה של שני העדים הנוכחים. על אלה חלה האחריות לכתוב את הדברים ולהפקידם במשרדי הרשם בהקדם האפשרי, כאשר ככל והמצווה יוותר בחיים תוקפה של צוואה זו שנאמרה בע"פ יפוג.

צוואה בפני רשות או צוואה נוטריונית. הצוואה תעשה בפני גורמים מוסמכים המייצגים את אחת הרשויות במדינת ישראל: שופט, רשם, רשם לענייני ירושה, חבר בית דין דתי, נוטריון. הצוואה תעשה בכתב, ובנוכחות אחד מבעלי התפקידים אשר פורטו לעיל. עורך דין לענייני ירושה מסייעה בעריכתה והכנתה בפניהם. המצווה יאמר את הדברים אשר הוא מעוניין שיופיעו בצוואה בעל-פה, או יעביר את דבריו בכתב ובעצמו, ולאחר מכן בעל התפקיד יחתום עליה ויאמת את תוכנה. רוב הצוואות  שנעשות בפני רשות נחתמות בפני נוטריון.

צוואה הדדית הינה למעשה שתי צוואות אשר נעשו באחת מן הדרכים המפורטות לעיל והקבועות בחוק הירושה, כאשר המיוחד בה הוא עקרון ההסתמכות עליו היא באה להגן.

זוגות רבים מעוניינים לערוך צוואה משותפת אשר תסדיר את אופן חלוקת רכושם בדרך של הסתמכות הדדית במקרה בו אחד מהם ילך לעולמו טרם השני. צוואות הדדיות הינן צוואות שעורכים שני בני הזוג במשותף ובאופן הדדי ביניהם, כך שתוכן צוואת כל אחד מבני הזוג מסדירה לא רק את ענייניו, אלא למעשה גם מעגנת את זכויותיו של בן הזוג הנותר בחיים. כאשר רק לאחר פטירתו של בן הזוג הנותר בחיים יחולק עיזבונו של בן הזוג הראשון בהתאם לצוואתו.

על אף שהדבר נשמע כמעט טריוויאלי,  התיקון לחוק הירושה  אשר הסדיר את נושא הצוואות ההדדיות  נוסף ע"י המחוקק רק ב-2005. עד אותו היום, צוואות הדדיות היו פרי המציאות והפרקטיקה בלבד.

הליכי קיום צוואות וירושות
הרשם לענייני ירושה

ההבדל בין השתיים נעוץ במקור ממנו הן שאובות. כאשר השאלה המרכזית היא האם האדם שנפטר הותיר אחריו צוואה או לא.

אם אדם הותיר אחריו צוואה, אזי יש לפעול לקיום צוואתו ולהגיש בקשה למתן צו לקיום הצוואה.

אם אדם לא הותיר אחריו צוואה, אזי חלות הוראות הדין המסדירות את אופן חלוקת עזבונו, ובהתאם יש להגיש בקשה למתן צו ירושה.

בהינתן שרצונו של אדם הוא הקובע כיצד יחולק רכושו לאחר לכתו, צוואה שנעשתה ע"פ הכללים הקבועים בדין, גוברת על ירושה מכוח הדין. לכן, ככל ואדם הותיר אחריו צוואה, הרי שאין יותר תחולה להוראות הדין הנוגעות לאופן חלוקת עזבונו של אותו אדם, וחלוקת רכושו תתבצע בהתאם להוראות שהותיר בצוואתו. במרבית המקרים גם אם הצוואה שהותיר אדם אינה ברורה לגמרי בית המשפט ינסה להתחקות אחר רצון המצווה, ורק אם לא יהיה בידו עוד לעשות זאת, ישלים את אופן החלוקה בהתאם להוראות החלוקה הקבועות בחוק.

הגשת בקשה לצו קיום צוואה או לצו ירושה תתבצע מול רשם הירושה במחוז בו התגורר הנפטר ערב פטירתו. במדינת ישראל קיימות לשכות של רשם הירושה בערים תל אביב, חיפה, נצרת עילית, ירושלים ובאר שבע.

הרשם לענייני ירושה, הוא מעין גוף טכני. לאחר הגשת הבקשה למתן צו ירושה או צו לקיום צוואה על ידי עורך דין לענייני ירושה, דורש הרשם ממגיש הבקשה מסמכים והסברים שונים, ומבקש שמגיש הבקשה יעמוד בתנאים טכניים שונים, כדוגמת מתן הודעה ליתר היורשים בדבר הגשת הבקשה, המצאת מסמכים שונים אשר יסייעו לרשם לקדם את מתן הצו, וכן הסברים לשאלות שונות.

בנוסף, הודעה בדבר הגשת הבקשה מתפרסמת בעיתונים, על מנת לנסות להבטיח שדבר הגשת הבקשה יגיע לידיעת הציבור, וכדי שככל ולאדם מסוים עומדות טענות בעניין יוכל אדם זה להתנגד לבקשה.

ככל ומגיש הבקשה עומד בכלל דרישותיו של הרשם, וככל ולא מוגשת התנגדות בתוך הזמן שננקב בפרסומים (בחוק נקבע כי המועד להגשת התנגדויות לא יפחת משבועיים ממועד הפרסום), ייתן הרשם צו ירושה או צו לקיום צוואה בעניינו של הנפטר. לכן, אלמנט הזמן כאן הוא קריטי.

לאחר קבלת צו ירושה או צו קיום צוואה יתאפשר ליורשי הנפטר לבצע  פעולות שונות, להעביר את רכושו של הנפטר לידיהם ולקבל מידע מגוון אודות נכסים או כספים שונים של הנפטר.

התנגדות לצוואות וירושות

אם הוגשה בקשה לצו ירושה או צו קיום צוואה וברצון אדם להתנגד למתן צו זה עליו להגיש לרשם התנגדות במסגרתה יפרט מדוע לגרסתו יש למנוע את מתן צו הירושה או קיום הצוואה. יתרה מכך, במצב כזה מומלץ לפנות לעורך דין לענייני ירושה שיעשה סדר בדברים.

בגדול, במסגרת ההתנגדות, בא אדם וטוען, כי הצוואה אשר הוגשה לביצוע ברשם הצוואה, או הבקשה למתן צו ירושה שהוגשה לרשם, לא משקפת את האופן בו יש לחלק את העיזבון בפועל.

אם מדובר בצוואה, ניתן להעלות במסגרת ההתנגדות טענות בקשר עם תקינות הצוואה, כשירות המצווים, זיוף, עושק, השפעה בלתי הוגנת על המצבים וכו'. אם מדובר בבקשה לצו ירושה על פי דין, ניתן להעלות טענות ביחס למספר היורשים על פי דין, לזהותם, לקיומם של יורשים נוספים, לגריעת יורשים אחרים, או להודיע לרשם בדבר קיומה של צוואה.

למידע נוסף לחץ כאן.

איך זה עובד?

01

פגישת היכרות

ניפגש במקום הנוח לכם, נקבל מכם מידע מעמיק אודות רצונותיכם ונסביר בצורה מפפורטת ומעמיקה מהם המנגנונים אשר ניתן להכניס לצוואה.

02

עריכת הצוואה

אנו מתחילים לעבוד במרץ על נוסח הצוואה, בשלב זה כל המידע אשר קיבלנו ממכם יועבר למסמך מסודר אשר יכיל את כל הפרטים הרלוונטים לאופן חלוקת העיזבון

03

חתימה על הצוואה

לאחר עריכת הצוואה ניפגש לחתימה, אתם תתבקשו לקרוא את הצוואה בצורה מעמיקה ולראות שזו משקפת את רצונותיכם בצורה הברורה והמדויקת ביותר.

 

לאחר מכן תתבקשו לחתום על הצוואה יחד עם העדים לה, ותקבלו עותקים מקוריים אותם יהיה באפשרותכם להפקיד במשרדי הרשם לענייני ירושה.

עורך דין לענייני ירושה ועיזבון – חסון פרץ משרד עורכי דין

ענייני ירושה וזכויות יורשים הם הליכים משפטיים מורכבים הדורשים מידה רבה של בקיאות ואף רגישות, ובכדי להשלימם כהלכה יש לוודא את הפקדתם בידיו הנאמנות של עורך דין לענייני ירושה, המיומן בעריכת צוואות ומימוש זכויות יורשים במקצועיות וברגישות הנדרשת ברגעים מסוג זה.

ממליצים עלינו

David Zisner

השירות שקיבלנו מעו"ד חסון היה מעולה – משלב השיחה הראשונית והבנת האתגר, דרך בניית התיק הייצוג והסגירה. לכל אורך הדרך גל היה זמין, הסביר, טיפל בתביעה שלנו בצורה מקצועית ורגישה.

Raziel Levi

פעם ראשונה ואני מרוצה מהשרות והיחס החם וההבנה של הצרכים שלי שרות מעולה

Meir Mor Yosef

שלום לכולם רציתי להביע את תמיכתי בעורך דין גל חסון שייצג אותי בנאמנה ,שרות,מקצועיות ,ואדיבות ממליץ בחום אין דברים כאלה שלא תגידו שלא יידעתם תגיעו לגל חסון ותקבלו את השרות הכי אמין שיש שיהיה בהצלחה…

אני רק שאלה

שתף:

לייעוץ ראשוני מלאו את הפרטים ואנו נחזור אליכם בהקדם